Wat leveren zonnepanelen op?

Met de aanschaf van zonnepanelen levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu. Naast de bijdrage die u levert, hebben zonnepanelen ook een gunstig effect op uw portemonnee. Uw investering heeft u na zes jaar terugverdiend bij een standaard installatie en daarna gaat u dus besparen. Niet alleen in de zonnige maanden leveren uw zonnepanelen stroom op. Ook in de herfst en de winter heeft u stroomopbrengsten. Deze zullen wel lager zijn dan in het voorjaar en de zomer. De besparing bij de aanschaf van zonnepanelen wordt veroorzaakt door verschillende componenten.

Wat leveren zonnepanelen op

De verschillende soorten rendement

Wat kosten zonnepanelen

U investeert eerst in de aanschaf van zonnepanelen. Doordat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren flink gedaald zijn, heeft u uw investering sneller terugverdiend. Bovendien kunt u als particulier de BTW op de aankoop van de zonnepanelen en de kosten van de installatie terugvragen van de Belastingdienst. Ook zijn er verschillende gemeente en provincies die subsidieregelingen kennen voor de aanschaf van zonnepanelen. Sommige gemeenten verstrekken onder gunstige voorwaarden een duurzaamheidslening. Zo’n duurzaamheidslening levert meteen meer op dan dat het kost. Het rendement op de aanschaf van zonnepanelen wordt ook bepaald door de energieopbrengst. Dit is afhankelijk van het aantal geplaatste zonnepanelen en de ligging ervan. Schakel een ervaren bedrijf in voor de installatie van uw zonnepanelen. Zo bent u ervan verzekerd dat de zonnepanelen optimaal gepositioneerd zijn ten opzichte van het zuiden en de beste hellingshoek hebben. Zonnepanelen op het zuiden leveren het meeste rendement op en de optimale hoek van het dak voor het hoogste rendement ligt tussen de 15 en 55 graden. Dat neemt niet weg dat je op een dak met een andere positie ook flink energie kunt inwinnen. Tenslotte is het materiaal van de zonnepanelen bepalend voor de opbrengst.

Ontdek uw persoonlijke besparing

Met enkele gegevens over uw woning of bedrijf kunnen we u binnen 24 uur laten weten wat uw investering maar óók wat uw directe besparing zal zijn. Als u die gegevens aan ons doorgeeft kunt u binnen 24 uur uw besparingsoverzicht ontvangen.